Få en sund skov med omhyggelig skov pleje

Skov pleje er ikke hokus pokus og bestemt ikke ligegyldigt
Hvis man ejer en skov, så er det naturligvis en fordel af den ser godt ud. Man ønsker at skoven skal leve op til en hvis standard, til hvad den nu skal bruges til. Skov pleje er en yderst essentiel del af ejerskabet af en skov, da du ellers ikke udnytter din skov optimalt og kan risikere at den falder i værdi og kvalitet. Selvom man måske tror en skov passer sig selv, så kan en omgang skov pleje gøre en kæmpe forskel, både på dyreliv såvel som planteliv. Der opretholdes altså en balance, så skoven opleves så naturlig som muligt.

Få mere værdi med skov pleje
Når man køber ejendom, så ser man jo gerne at værdien kun går en vej – nemlig op. Hvis ikke man udfører ordentlig skovpleje, så kan man risikere at værdien falder drastisk. Værdien ligger jo ikke i jorden, men i det der er plantet på jorden. Og hvis din skov pleje halter, ja, så kan det ses på dine træer og bevoksning, hvilket i sidste ende vil give en væsentlig reduceret værdi. I bund og grund så handler det om at drive sin skov vel, så ikke kun skoven er sund, men også oplevelsen af at være i skoven og værdien i kroner og ører er på et optimalt niveau. Det behøver ikke at være en stor indsats, men bare en meget basal skovservice kan gøre en stor forskel og give alle brugere (skovserviceog ejere) af skoven en meget bedre oplevelse.

Hvilke ting i din skov skal du pleje?
Skov pleje skal naturligvis udøves på bevoksningen. Nogle træer kræver et hegn, så de får fred og tid til at lade sig vokse store, så de kan passe sig selv. Andre kulturer kræver en skov pleje med fokus på ukrudt eller skadedyr, så de også får fred og frihed til at vokse sig store, så de på egen hånd kan bekæmpe indtrængende. Derudover kan der være træer der er gamle eller skadede af en eller anden årsag. En vigtig del af skov pleje består i at fælde disse, da de kan være til fare for dyr såvel som mennesker. Man ved ikke hvem der færfældedes i skoven, men du kan som ejer risikere at komme i klemme, hvis ikke din skov har fået tilstrækkelig pleje fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *