Skovpleje istedet for skovbrande

Rigtig mange af verdens store skove kan desværre stå overfor en reel trussel om ødelæggelse. Millioner af hektar skov, verden over, bliver forbrugt hvert år, og millioner af kroner bliver brugt til at bekæmpe disse brande. Mængden af skove, der forbruges af disse katastrofale skovbrande har været stigende.

Hvad er årsag til disse katastrofale brande? Naturbrande er en naturlig del af mange skovøkosystemer. Lyn har løbende udløst skovbrande i millioner af år og skove har tilpasset til at have lejlighedsvise brande passerer igennem. I de seneste brande ville brænde langs jorden indtager skoven kuld, små træer og pensel, der er tæt på jorden, men de større træer blev typisk efterladt uskadte med deres tykke bar beskytte dem og deres blade holdt højt og utilgængeligt for flammerne .

Brandene ville rense skoven og efterlader en seng af frugtbar aske. Med de små træer og pensel gået de større træer, der blev efterladt uskadte har mindre konkurrence om vand og næringsstoffer og kan vokse hurtigere og være mere modstandsdygtige over for sygdomme. Små planter og græsser spire fra den frugtbare aske seng og give mad til dyrelivet. Disse lys intensitet brande var faktisk til gavn for skovene.

Problemet begyndte omkring et århundrede siden, da mennesket begyndte at slukke disse brande istedet for at lade dem brænde af sig selv. Uden regelmæssige skovbrande, vokser skoven sig så stor at små træ vil dø, og rester, der nu når en brand kommer igennem det brænder så varmt, at det ofte ødelægger hele skoven herunder de store træer. Nu i stedet for tænde bål, der gavner skoven, er millioner af hektar skov hvert år, der forbrændes ved katastrofale løbeild, og situationen bliver værre hvert årti.
Hvad er løsningen? Et af de bedste løsninger er at tynde ud i skovene ved hjælpe af et firma der yder skovservice. Skov Service firmaet kan fjerne de små træer , og dermed lad de større og sundere træer overleve. Dette vil være en kæmpe opgave at rydde op i skovene alene. Især hvis man ikke har de rigtige maskiner. Løsningen er at kontakt en lokalt skov service virksomhede som kan fjerne de overskyggende træer og bruge dem til produktion af skovprodukter ibland flis. Har du et stokerfyr kan du bruge det flis til at varme din bolig op med. Du efterlader her med en sund skov, hvor den små træ nu får mere sol kan nemmere kan vokse sig store. Salget/brugen af flis kan betale noget af regning for oprydningen. Samtidligt med du hjælper Danmark med arbejdspladser og verden med lav co2 produkter.

Hvad kan du gøre? Du kan kontakte et skov service firma der tilbyder forskellige former for vedligeholdelse af skovindustrien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *