Træfældning i hele Nordjylland

Træ fældning som alternativ kilde til varme
Når de kolde måneder nærmer sig, så fyrer mange danskere op i deres brændeovn, men der er stor forskel på hvad de fyrer med. Mange bruger træbriketter købt i byggemarkeder og lignende, men dette kan godt blive dyrt i længden, mens andre søger dba efter køb af træ. Der er dog også mange der er begyndt på fælde deres træ selv, så de dermed producerer deres eget brænde. Dette er en smule mere tidskrævende, men man får oplevelsen af at være selvforsynende, så man kan varme et helt hus op kun baseret på træfældning i Nordjylland. Selvom det er en god idé, så kræver det en smule udstyr som f.eks. en motorsav og gerne en trailer, hvis du skal længere væk end din have eller naboens have. Hvis man ikke har udstyret til fælde træ er i orden, så kan det ofte ikke betale sig og det vil desværre være billigere at købe træbriketter hos et byggemarked. Men mon ikke man kan låne sig frem til udstyret 🙂 Eller hvis man vil spare tiden og har pengene, kan man hyre et skovservice firma til at fælde sine store træer i Nordjylland.

Pas på dig selv under træfældning
Under træfældning er der en lang række faremomenter du skal være opmærksom på. Først og fremmest er det jo et træ du har under fældning, så du skal være meget påpasselig med hvor det lander. Træer virker måske ikke så store, men de kan være tunge og potentielt fatale hvis nogen rammes. Dette kan give massiv skade til ejendom såvel som mennesker, så sørg for at hele området er ryddet for både biler og mennesker. Derudover skal du også passe på dit udstyr. Det drejer sig ofte om en motorsav når du fælder et træ, så det er vigtigt at du forstår at betjene og pleje udstyret efter manualen. Hvis kæden sprænger og flyver af kan du altså også komme voldsomt til skade. Ligeledes hvis du mister kontrollen over motorsaven. Eleminer så mange fareelementer som muligt, så der er en så lille chance som mulig for at nogen kommer til skade. Hvis der sker noget, så er det dit ansvar og det er aldrig sjovt at stå med et uagtsomt manddrab på samvittigheden.

Tilbyd træ fældning for gratis brænde
Hvis du ikke har træer i din egen have ud kan fælde, så tilbyd dine naboer eller bekendte en gratis træ fældning. Medbring en motorsav og en trailer, så er du garanteret en stor mængde gratis brænde, der blot skal ligge i nogle år og skæres i stykker, så er det klar til brændeovnen.

REVIEWS
4.5(based on 2 reviews)
  • Timo var hurtigt til at komme og give et tilbud på opgaven. Jeg tror vi har sparet os selv en masse bøvl ved at kontakte Fosdal Skovpleje 🙂 Jens T Olesen on 09/20/2016
  • Fik ryddet mit sommerhus grund. Nu er solen kommet tilbage i haven. Ole Toft Nielsen on 11/02/2016

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *